Известие

Collapse
No announcement yet.

Какъв разход на гориво ви дават вашите АР 159...

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• При мен разходът е константна величина + безкрайност
    (1996) 146 ti EX ( 2008 ) 159 Sportwagon 3.2 JTS

Comment

• Казвам реално какво се получава,не какво показва борда.
      Като караш 1 час със 178км./ч и после спреш за 15-17 мин.,то реално ср.скорост
      пада с 25%.
      159 SW 2.4 Jtdm 2007
      156 TS 1.8 1999
      Avensis SW 2.2 D4D 2011

Comment

• Средната скорост пада драстчно още докато излезете от града.
        Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

• Първоначално публикувано от marin_mv Покажи съобщение
          ОК, другия път ще снимам, мога да поканя някой и да пообикаля с мен ако иска 159ката има сравнително точен борд комп и му се доверявам. Идеята на поста ми беше, че при кофти и постоянно менящо се качество на нафтата е много относителен разхода който споделяме.
          Аз нямам проблем с нафтата и винаги правя един и същ разход при еднакви условия на експлоатация.
          A20DTH ЖТД ама не баш
          1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

• Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
            Аз нямам проблем с нафтата и винаги правя един и същ разход при еднакви условия на експлоатация.
            Еднакви условия на експлоатация, никога не можеш да повториш, ама щом си казал....добре.
            По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
            https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

• Първоначално публикувано от svetlin pilev Покажи съобщение
              Казвам реално какво се получава,не какво показва борда.
              пада с 25%.
              Що за глупост е да прибавяш времето, в което си спрял за почивка, към пътуването, и средната скорост?
              Единственото време, което се числи към пътуването, и през което си спрял е, докато си например на кръстовище и чакаш.
              Като спреш за 17мин да хапнеш чорбичка, двигателят е изгасен, борд компютъра на колата не работи, и не смята. Щото ти не пътуваш. Ти си прекъснал пътуването.
              Като се качиш в колата и ускориш пак до 180, средната скорост ти пада от 178, до 172, защото си спирал и паркирал 30сек., и после си ускорявал още 60 сек, и през тази минута и половина си се движил бавно.
              Не пада на 120 и това ако не можеш да установиш по пътя на логиката, можеш опитно.
              1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon

Comment

• 1.9 150кс. 1200км в Румъния, ок. 300км магистрали, 40км градско и другото хубави междуселски пътища, по борд и по сметка 5.8/100, 130-140 на магистрала, 100-110 на другите, 3ма в колата с малко багаж, 16 цолови 205/60

Comment

• Първоначално публикувано от svetlin pilev Покажи съобщение
                  Казвам реално какво се получава,не какво показва борда.
                  пада с 25%.
                  Средна скорост се измерва на принципа - изминати километри за единица време движение. Не изминати километри за астрономическо време. Ако карам от София до Бургас, без да спра с постоянни 140км/ч средната скорост ще е 140км/ч. Ако карам от София до Бургас със същата скорост и спра на ОМВ да преточа бидоня и да изям един сандвич, скороста ще падне с няколко км/ч заради бавното движение преди и на ОМВ. Ако през тези 20мин докато точа бидоня и ям сандвич колата работи на място и средната скорост и разходя ще се променят много.(това последното не го правя, щото в Германия се наказва с глоба) Та по реално от борд компа е ако някой стой до теб с една камара датчици и хронометри и засича моментната ти скорост на всеки метър .... Другото е - вятър да си правим ....
                  Alfa Romeo 159 SW, 2009, 1.9 JTDm, Q-tronic, 180 h.p., 400 N.m

Comment

Средна скорост се измерва на принципа - изминати километри за единица време движение. Не изминати километри за астрономическо време. Ако карам от София до Бургас, без да спра с постоянни 140км/ч средната скорост ще е 140км/ч. Ако карам от София до Бургас със същата скорост и спра на ОМВ да преточа бидоня и да изям един сандвич, скороста ще падне с няколко км/ч заради бавното движение преди и на ОМВ. Ако през тези 20мин докато точа бидоня и ям сандвич колата работи на място и средната скорост и разходя ще се променят много.(това последното не го правя, щото в Германия се наказва с глоба) Та по реално от борд компа е ако някой стой до теб с една камара датчици и хронометри и засича моментната ти скорост на всеки метър .... Другото е - вятър да си правим ....
                    Ей сега ще стане як спор.
                    A20DTH ЖТД ама не баш
                    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

• Ако има нещо излишно в колата ми, това е борд компютъра

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

Да ама това не е точно така.
                        Твърде много се постара да опростиш терминологията.
                        Би се съгласил, че докато стоим в задръстване, средната скорост пада зловещо, нали?
                        Но движение няма. Така че определението,че средната скорост е свързана само с времето на движение, не е вярно.
                        Затова и показва TripA/TripB, а не MovementA/MovementB.
                        Средна скорост мерим, когато пътуваме.
                        1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon

Comment

• Първоначално публикувано от Scrapera Покажи съобщение
                          Да ама това не е точно така.
                          Твърде много се постара да опростиш терминологията.
                          Би се съгласил, че докато стоим в задръстване, средната скорост пада зловещо, нали?
                          Но движение няма. Така че определението,че средната скорост е свързана само с времето на движение, не е вярно.
                          Затова и показва TripA/TripB, а не MovementA/MovementB.
                          Средна скорост мерим, когато пътуваме.
                          Да, точно това имах предвид. Да, по правилно е не единица време на движение, а единца време на пътуване. Всъщност се постарах да я опростя защото по горе се пишат глупости. При задръстване, при престой със запален двигател средната скорост и разхода се променят драстично. И по тази причина приемам показателите на борд компа за сравнително точни. Но приемаме, че това принудително стоене на едно място е част от пътуването. Не 30мин да ядеш супа на паркинг, колата да е загасена и както си се движил с постоянни 180, заради обяда скороста да ти падне на 125, нали. И в двете има някаква логика - но едното е средна скорост за пътуването, другото е средна скорост спрямо въртенето на земята
                          Alfa Romeo 159 SW, 2009, 1.9 JTDm, Q-tronic, 180 h.p., 400 N.m

Comment

• Като спомена точност на трипа, на 166 скоростомерът лъже с 10км/ч със стандартен размер гуми.
                            Тръгвам по магистралата от първи километър в 21:00, след един час съм на 152ри километър, а борда показваше 162 средна скорост - долна лъжа.
                            Същият експеримент не съм провел със 159, но е интересно да се провери.
                            Виждам, че пътуваш доста - пробвай.

Comment

• ..е щом си искал точност,да си бе взел немска(швейцарска)талига..,на 'талянката все и е простено особено на тези гидини
                              THERE IS NO EASY WAY OUT.SLY IS AWESOME GUY-
                              http://www.youtube.com/watch?v=MwPb7...eature=related

Comment

• Първоначално публикувано от Scrapera Покажи съобщение
                                Като спомена точност на трипа, на 166 скоростомерът лъже с 10км/ч със стандартен размер гуми.
                                Тръгвам по магистралата от първи километър в 21:00, след един час съм на 152ри километър, а борда показваше 162 средна скорост - долна лъжа.
                                Същият експеримент не съм провел със 159, но е интересно да се провери.
                                Виждам, че пътуваш доста - пробвай.
                                ГПСа ми показва 3км/ч по-малко от километража и най-редовно карам на "автопилот"... Оня ден бях го заковал на 82км/ч по километраж и ме светна камера, защото ограничението е 70км/ч... Дойде ми бележката, че съм бил със 75км/ч и само ме предупредиха.. Но в факт че бях с над 80,гумите са ми по препоръката 225/50/17. Та май послъгват и тия.
                                156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
                                147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
                                159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Working...
                                X